marți, 26 octombrie 2010

SUPA CU PERISOARE DE PESTE



Ingrediente:

fileu de peste,
1-2 felii de paine,
3 oua,
marar,
patrunjel,
sare, piper,
ceapa ,
morcov,
ardei gras(gogosar),
telina radacina,
1 cartof ,
smantana

Fileul de peste se toaca in robotul de bucatarie sau cu masina de tocat carne.


Se pune la inmuiat painea in lapte, se toaca marunt ceapa si verdeata.Intr-un bol se amesteca pestele,ceapa,verdeata,painea inmuiata si scursa bine de lapte,oul ,sarea si piperul.Mie mi-a mai ramas compozitie de la stiuca umpluta si peste de pe oasele puse la fiert.

Se toaca marunt ceapa ,morcovul,telina si ardeiul(gogosarul) si se pun in oala cu ulei sa le calim putin.

Peste radacinoase se adauga apa in care au fiert oasele de peste (daca aveti)sau apa.


Se curata cartoful se taie cubulete si se adauga la supa.

Se fierb cartofii 5-10 minute si se adauga perisoarele de peste.

Cand perisoarele s-au ridicat la suprafata supei se adauga pestele ales de pe oase.

Intr-un bol se amesteca 2 oua cu 2 linguri de smantana apoi cu un polonic de supa.



Se toarna amestecul in oala cu supa se amesteca usor pentru omogenizare apoi se pune marar si patrunjel tocate marunt



Supa are un gust deosebit.


Toate cele bune si sa ne revedem cu bine !!!
Maria


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu