vineri, 23 septembrie 2011

CATAPLANA CU PESTE SI FRUCTE DE MARE

Cataplana este un fel de mancare portughez. Denumirea vine de la vasul pentru gatit, un fel de oala metalica din doua piese sub forma de scoica.




De data aceasta am pregatit cataplana cu peste si fructe de mare, in curand , cataplana cu carne si fructe de mare. Pentru ca nu am avut inspiratia de a cumpara vasul din Portugalia am pregatit cataplana in wok.
Ingrediente:
• 2 cepe ,
• 1 gogosar,
• 2-3 rosii,
• 3-4 ciuperci(puteti renunta la ele daca nu aveti)
• 2-3 catei de usturoi,
• 1/2 pahar cu vin alb,
• 2 fileuri de cod(puteti folosi si medalioane de orice tip de peste de apa sarata),
• lingura coniac,
• 4-5 cartofi fierti taiati cuburi mari,
• 1/2 pahar cu vin alb ,
• 200-300 grame midi proaspete(eu am avut congelate),
• 400-500 grame creveti proaspeti(eu am folosit tot congelati),
• Coriandru sau patrunjel(coriandru da o aroma speciala,deosebita),
Am taiat ceapa, gogosarul, rosiile si ciupercile felii mai mari iar usturoiul l-am tocat marunt.
Am pus in wok ulei de masline apoi am adaugat pe rand ingredientele in ordinea in care au fost scrise mai sus.

Inainte de a pune midiile si crevetii am fiert la foc mic si cu capacul pus cam 5 minute legumele si pestele.
Am adaugat midiile si crevetii si am mai tinut vasul pe foc 2 minute sa se patrunda aromele.


La sfarsit am presarat coriandru .












Toate cele bune si sa ne revedem cu bine !!!



Maria

Un comentariu:

  1. Nu am citit niciodată o rețetă atât de simplu și clar expusă. Pe niciun blog de bucătăreală! Bravo!

    RăspundețiȘtergere