vineri, 10 decembrie 2010

PARJOALE CU FASOLE

Ingrediente:
300 g fasole alba uscata,
2 cepe,
3-4 linguri faina,
sare,piper,
pesmet,
ulei pentru prajit

Puneti fasolea la inmuiat in timpul serii.
A doua zi fierbeti fasolea in apa cu sare.
Faceti un piure din fasole cu ajutorul robotului de bucatarie sau masina de tocat carne.

Tocati ceapa si puneti-o la calit in putin ulei.
Intr-un bol amestecati fasolea cu ceapa apoi adaugati sare, piper si 3-4 linguri faina pana obtineti o compozitie bine legata.


Cu o lingura luati din compozitie si modelati o parjoala cu ajutorul pesmetului.

Intr-o tigaie puneti la incins ulei apoi adaugati parjoala de proba . Rumeniti cateva minute pe fiecare parte.
Daca parjoala se sfarama cand o intoarceti trebuie sa mai adaugati faina,daca nu,modelati restul de compozitie apoi treceti la prajit



Merg foarte bine alaturi de un castron cu muraturi.

Toate cele bune si sa ne revedem cu bine!!!

Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu