luni, 7 iunie 2010

Tarta de sardine

Ingrediente:
• 750 g cartofi,
• 500 g sardine curatate,
• 250 g ciuperci ,
• 2 linguri capere,
• 2 linguri pesmet,
• 1 lamaie,
• 1 ou,
• ulei de masline,
• patrunjel tocat fin,
• sare,piper


Fierbeti cartofii in coaja, curatatii, taiatii felii dupa ce sunt reci.
Dezosati sardinele obtinand fileuri, spalati-le apoi stergeti-le cu sevetele de hartie de bucatarie.
Curatati ciupercile apoi impreuna cu caperele tocati-le marunt in robotul de bucatarie.
Intr-un bol amestecati sucul de la jumatate lamaie impreuna cu ciupercile si caperele.
Intr-un alt bol amestecati pesmetul cu coaja rasa de la cealalta jumatate de lamaie .
Oul impreuna cu putina sare amestecati-l in al 3-lea bol.
Luati o forma pe care o ungeti bine cu ulei. Imbracati fundul formei cu felii de cartof apoi peretii formei. Presarati cartofii cu patrunjel, sare si piper.
Adaugati un strat de amestec de ciuperci si capere apoi un strat de fileuri de sardine. Presarati din nou patrunjel, sare, piper si un fir de ulei de masline. Peste stratul de sardine varsati uniform jumatate din oul “batut” cu sare. Repeteti operatiunea de aranjare in straturi(cartofi , patrunjel piper , sare, ciuperci, sardine) pana terminati cu un strat de sardine. Varsati peste ultimul strat de sardine cealalta jumatate de ou apoi completati cu pesmet, patrunjel si un fir de ulei.
Acoperiti forma cu staniol si puneti-o in cuptorul incalzit pentru 20 minute. Dupa 20 minute scoateti staniolul si gratinati alte 5 minute.
Toate cele bune si sa ne revedem cu bine!!!
Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu