duminică, 30 mai 2010

Pui cu lamaie



Ingrediente:
• 3 pulpe de pui (fara piele),
• 1 lamaie,
• ½ kg rosii cherry (eu am folosit rosii taiate in 4),
• 200 g masline Kalamata fara samburi,
• 1 lingurita oregano uscat,
• 1 fir de usturoi verde sau 1 catel de usturoi taiat marunt,
• ulei de masline,
• condimente pentru pui.




Taiati lamaia in doua,stoarceti sucul de la o ½ iar cealalta ½ taiati-o in cubulete.
Intr-un bol amestecati lamaia cubulete, rosiile, maslinele, oregano, usturoiul si 2 linguri de ulei de masline.
Presarati pulpele cu condimente de pui apoi prajiti – le in ulei de masline pe ambele parti pana devin aurii. Scoate-ti pulpele pe un servetel de hartie de bucatarie pentru a elimina excesul de grasime. In tigaia in care ati prajit puiul adaugati sucul de lamaie si curatati bine cu o lingura de lemn tot ce s-a lipit pe tigaie de la pui amestecand si formand un sos brun. Adaugati in tigaie continutul bolului (rosii, masline, usturoi, oregano, lamaie, ulei masline), amestecati usor sa nu se sfarame rosiile apoi adaugati pulpele de pui. Lasati mancarea pe foc aproximativ 15 min sa se patrunda aromele.

NOTA:
- in loc de pulpe puteti folosi piept de pui fara piele dezosat,
- in loc de oregano uscat puteti utiliza proaspat .

Toate cele bune si sa ne revedem cu bine!!!

Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu