joi, 27 mai 2010

Merluciu in stil mediteranean


Ingrediente:
• 600 g file de merluciu
• 3 legaturi stevie,
• 240 g ciuperci proaspete,
• 3 linguri otet balsamic,
• 1 rosie
• 1 legatura usturoi verde,
• sare,piper,
• 5 linguri ulei de masline

Se aseaza pestele in tava unsa cu ulei.
Stevia se spala bine , se curata de codite si se taie fasii.
Rosia spalata se taie cubulete.
Ciupercile curatate se taie feliute.
Usturoiul verde se toaca marunt.
Intr-un bol se amesteca stevia,rosia,ciupercile .
Separat se amesteca otetul balsamic, uleiul de masline,usturoiul ,sare si piperul.Acest sos se toarna in bol peste stevie, rosii,ciuperci.
Compozitia astfel obtinuta se toarna in tava peste peste .
Se introduce tava la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 30 minute.



Acest fel de mancare a fost pregatit pentru masa de seara servita in familie (pentru trei persoane).

NOTA


-merluciul poate fi inlocuit cu macrou sau somon,

-stevia poate fi inlocuita cu spanac,

-data viitoare voi pune 3 rosii,

-pentru o cina consistenta puteti servi preparatul alaturi de orez sau paste.


Toate cele bune si sa ne revedem cu bine!!!
Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu