luni, 29 noiembrie 2010

PLACINTA CU VINETE



Ingrediente:
450 g foi de placinta,
1 ou,
50 ml apa minerala,
2 vinete,
1 ceapa,
200 g carne de vita tocata (optional)
3 linguri ulei,
1 lingura menta uscata,
sare,

Intr-o tigaie se pune in ulei la sotat ceapa tocata marunt apoi se adauga cele doua vinete curatate si tocate.


Daca nu gatim de post adaugam carnea tocata pe care o faramitam bine cu lingura.

Cand carnea si-a schimbat culoarea rosie in maroniu adaugam menta si sare.

Luam o tava pe care o ungem bine cu ulei si incepem sa aranjam alternativ cate doua foi de placinta si compozitia de vinete si terminam cu foi de placinta.

Intepam cu o furculita placinta din loc in loc.

Intr-o farfurie spargem un ou peste care adaugam 50 ml de apa si o lingura de ulei.
Amestecam bine ingredientele apoi turnam peste placinta.Daca gatim de post renuntam la ou si ungem placinta numai cu ulei.

Coacem in cuptor la 200 grade pana este bine rumenita deasupra.


Nota :
Cred ca ar fi gustoasa placinta si daca am utiliza vinete coapte pe care le avem in congelator.

Toate cele bune si sa ne revedem cu bine!!!

Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu