duminică, 11 iulie 2010

FICAT AROMAT


Aceasta reteta se pregateste in sudul Indiei.
Ingrediente:
600 g ficat de vita,
4 cepe,
2 rosii,
ginger,
2 capatani usturoi,
1/2 lingura turmenic(curcuma),
1 lingura boia ardei iute,
50 ml ulei ,
sare,piper
Pregateste pentru inceput legumele(curata ceapa,usturoiul si gingerul) si taie cubulete ficatul.

Toaca pestisori ceapa apoi pune-o intr-o cratita cu ulei incins.

Cand ceapa are aspect sticlos adauga gingerul tocat marunt.

Piseaza usturoiul si impreuna cu sare si 2-3 picaturi de ulei, amesteca bine cu o lingura pentru a obtine o pasta. Adauga pasta de usturoi in cratita.

Taie rosiile cubulete si adauga peste compozitia din cratita .

Adauga turmenicul (curcuma) si boiaua de ardei iute. Lasa sa fiarba putin sa se amestece aromele.


Adauga ficatul taiat cubulete si 1 pahar de apa pentru a acoperi ficatul.



Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Fierbe totul la foc mic, amestecand din cand in cand, timp de 15 minute .

Serviti cu garnitura de orez.


Toate cele bune si sa ne revedem cu bine !!!

Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu