duminică, 6 iunie 2010

Vinete picante

Ingrediente:

  • 500 g vinete,
  • 1 ardei iute(2 daca sunt mici),
  • 1/2 lingurita ardei iute uscat,
  • 2-3 catei usturoi,
  • 2 linguri sos soya,
  • 1 lingura zahar,
  • 100 ml vin alb(eu am pus rosu) ,
  • 1 ceapa,
  • 1 cm radacina de ghimbir(ginger),
  • 100 ml ulei de floarea soarelui

1. Se curata vinetele, se taie rondele apoi bastonase.
2. Taie cat mai mic ardeiul iute.
3. Rade ghimbirul cat mai mic.
4. Zdrobeste usturoiul.
5. Taie julien ceapa.
6. In wok sau intr-o tigaie inalta pune uleiul la incins apoi adauga 1/2 din ardeiul iute. Lasa cateva minute ardeiul pana prinde culoare apoi scoate-l si arunca-l.
7. In uleiul condimentat adauga ceapa, ghimbirul si restul de ardei iute. Lasa sa se amestece aromele cam 3 minute.
8. Adauga vinetele si prajeste-le pana incep sa se inmoaie. La inceput vinetele vor absorbi uleiul. Continua sa amesteci sa nu se lipeasca. Cand incep sa se inmoaie uleiul incepe sa iasa din vinete. Atunci vinetele sunt gata.
9. Condimenteaza vinetele cu vin , sosul soya, lingura de zahar si usturoi.
10. Da focul mai mare si fierbe pana se evapora lichidul.
11. Serveste vinetele calde sau reci presarate cu ardei iute uscat.

Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu