joi, 17 iunie 2010

PASTRAV UMPLUT CU BACON SI CIUPERCI

Ingrediente:
• 3 pastravi,
• 3 ciuperci mari sau 6 mici,
• 1 fir ceapa verde,
• 1 ceapa uscata,
• 1 lingura pesmet,
• 100 g bacon,
• 1/2 lingurita cimbru uscat,
• suc de lamaie,
• sare ,piper

Se curata pastravul de intestine si de osul central, se spala si se sterge cu prosoape de hartie.
Se taie mic baconul, se prajeste apoi se scoate pe un servetel de hartie.

Se toaca ceapa uscata si cea verde.

Se taie cubulete ciupercile.

Se pun in tigaia in care am prajit baconul impreuna cu ceapa, se soteaza pana se evapora apa apoi se adauga cimbrul .Se mai tine pe foc tigaia inca 30 secunde apoi se inchide focul.
Intr-un bol se amesteca ciupercile cu ceapa, pesmetul si baconul.

Deschideti pastravii ca o carte si presarati sare,piper si suc de lamaie apoi pe fiecare jumatate intindeti cate 2 linguri din amestecul de ciuperci, ceapa, pesmet, bacon.

Inchideti pestele si aranjati-l intr-o tava unsa cu ulei apoi coaceti in cuptor la 200 grade pentru 15 minute sau pana intra furculita usor in peste.

Noi am servit pestele cu cartofi fierti presarati cu un sos de usturoi, patrunjel si ulei cu peperoncino (ardei iute) apoi gratinati.Si nu putea lipsi un vin bun, roze, pentru ca era deja rece si acompania bine umplutura de ciuperci si bacon.


Am pregatit prima data aceasta reteta si a fost deeliiiicioaaasaaa.
Voi pregati aceasta reteta de cate ori voi gasi pastrav proaspat.
Toate cele bune si sa ne revedem cu bine !!!

Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu