De data aceasta am pregatit cataplana cu peste si fructe de mare, in curand , cataplana cu carne si fructe de mare. Pentru ca nu am avut inspiratia de a cumpara vasul din Portugalia am pregatit cataplana in wok.
Ingrediente:
• 2 cepe ,
• 1 gogosar,
• 2-3 rosii,
• 3-4 ciuperci(puteti renunta la ele daca nu aveti)
• 2-3 catei de usturoi,
• 1/2 pahar cu vin alb,
• 2 fileuri de cod(puteti folosi si medalioane de orice tip de peste de apa sarata),
• lingura coniac,
• 4-5 cartofi fierti taiati cuburi mari,
• 1/2 pahar cu vin alb ,
• 200-300 grame midi proaspete(eu am avut congelate),
• 400-500 grame creveti proaspeti(eu am folosit tot congelati),
• Coriandru sau patrunjel(coriandru da o aroma speciala,deosebita),
Am taiat ceapa, gogosarul, rosiile si ciupercile felii mai mari iar usturoiul l-am tocat marunt.
Am pus in wok ulei de masline apoi am adaugat pe rand ingredientele in ordinea in care au fost scrise mai sus.
Inainte de a pune midiile si crevetii am fiert la foc mic si cu capacul pus cam 5 minute legumele si pestele.
Am adaugat midiile si crevetii si am mai tinut vasul pe foc 2 minute sa se patrunda aromele.
La sfarsit am presarat coriandru .
Toate cele bune si sa ne revedem cu bine !!!
Maria
Nu am citit niciodată o rețetă atât de simplu și clar expusă. Pe niciun blog de bucătăreală! Bravo!
RăspundețiȘtergere