miercuri, 2 iunie 2010

Mancare bosniaca

Ingrediente:
• 400 g carne de vita,
• 400 g carne de miel(oaie),
• 4-5 morcovi noi,
• 1/2 varza de marime medie,
• 2-3 ardei grasi,
• 1/2 kg cartofi,
• 2-3 cepe,
• 1 ardei iute,
• 1 capatana usturoi,
• 2-3 rosii,
• 2 linguri otet din vin,
• boia dulce,
• patrunjel,
• sare,piper boabe

Taiati carnea in cubulete,morcovii ,ardeiul iute si rosiile rondele,varza , ardeiul gras si cartofii in bucati cat pentru o inghititura iar ceapa in sferturi.Curatati usturoiul si taiati-l in doua.
Intr-un vas de pamant aranjam legumele si carnea in straturi. Dupa fiecare strat presaram sare,cateva frunze de patrunjel si cateva boabe de piper.
Daca aveti carne slaba adaugati 1/2 pahar de ulei dar daca, carnea este grasa, nu este nevoie de ulei.
Turnati apa pana la jumatatea vasului,acoperiti cu un capac sau hartie de copt inmuiata in apa rece si puneti vasul in cuptor pentru 3 ore la foc mic.


Nota:
Vasul de pamant se tine in apa rece inainte de a fi folosit pentru a nu absorbi apa pentru gatitul ingredientelor.

Delicioasaaaaaaaaa !!!!!

Toate cele bune si sa ne revedem cu bine !!!

Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu