vineri, 9 iulie 2010

LIMBA CU MASLINE

INGREDIENTE :
- 1 limba de bovina
- 1kg ceapa
- 50-100 ml ulei
- 3-4 frunze de dafin
- 200 ml vin
- 150 ml suc de rosii sau o lingura pasta de rosii
- 250 g masline
- 1 lamaie
- supa in care a fiert limba
- sare si piper dupa gust


Se pune la fiert limba in apa cu sare si frunza de dafin, dupa fierbere se scurge, se raceste si se curata de pielita si grasimi, se taie felii;

Intre timp se rade ceapa prin razatoarea cu gauri mici(eu am folosit robotul de bucatarie), se caleste 2-3 minute in tot uleiul impreuna cu 2 polonice de supa in care a fiert limba ;
Se adauga sucul de rosii (pasta de rosii),vinul, apoi toate celelalte ingrediente, inclusiv felii de lamaie decojita si limba taiata felii;




Se adauga piper(dupa gustul fiecaruia)si 2-3 foi de dafin.



Se lasa cratita pe foc inca 30 minute, ca sa fiarba maslinele si sa se ridice uleiul;
Sare se pune numai cand se raceste, daca mai este necesar (au fost si maslinele sarate).
Se serveste cu mamaliguta.


Toate cele bune si sa ne revedem cu bine !!!

Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu