- 1 iepure (eu am gasit la Carrefour Orhideea-Bucuresti),
- 300 g masline fara samburi,
- 100 g bacon cubulete,
- 3 cepe,
- 1 morcov,
- 100 ml ulei,
- 200 ml vin rosu,
- 2 linguri pasta de tomate,
- foi de dafin,
- 2 felii de lamaie,
- sare, piper
Transati iepurele in bucati asa cum transati si un pui(intai taiati picioarele din spate apoi cele din fata iar corpul taiati-l in 4-5 bucati).Puneti pe foc o cratita cu ulei sa se incinga.
Treceti prin faina bucatile de iepure,scuturati excesul si atunci cand uleiul este incins puneti, pe rand, la prajit, bucatile de iepure.
Intre timp tocati marunt la robot sau radeti pe razatoarea mica morcovul si ceapa.
Cand sunt rumenite bine bucatile de iepure se scot iar in uleiul ramas se pun la sotat baconul cubulete, ceapa si morcovul.
Se adauga vinul si foile de dafin.
Acum se adauga maslinele si cele 2 linguri de pasta de tomate.Se acopera cratita si se lasa sa fiarba 30 minute ametecand din cand in cand in cratita.
La sfarsit se adauga pentru aroma cele 2 felii de lamaie taiate fiecare in sferturi.
Se asezoneaza cu sare si piper atat cat este nevoie (maslinele sunt oricum conservate in sare).
Toate cele bune si sa ne revedem cu bine !!!
Maria
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu