Pentru blat:
- 300 gr. piscoturi
- 125 gr. unt la temperatura camerei
Pentru crema:
-750 gr. branza de vaci ( poate fi si branza Philadelphia pentru mai multa finete)
- 250 ml. frisca
- 6 foi gelatina
- 100 ml. espresso
- 100 gr. zahar tos
- 1 plic zahar vanilat
- 1 borcan compot de visine ( 720 ml.)
Pentru decor:
- 12 biscuti imbracati in ciocolata
- 1 lingura cacao
- visine
- 300 gr. piscoturi
- 125 gr. unt la temperatura camerei
Pentru crema:
-750 gr. branza de vaci ( poate fi si branza Philadelphia pentru mai multa finete)
- 250 ml. frisca
- 6 foi gelatina
- 100 ml. espresso
- 100 gr. zahar tos
- 1 plic zahar vanilat
- 1 borcan compot de visine ( 720 ml.)
Pentru decor:
- 12 biscuti imbracati in ciocolata
- 1 lingura cacao
- visine
MOD DE PREPARARE
1. BLATUL
Taiati in doua 20 de piscoturi. Restul puneti-le intr-o punga si sfaramati-le pana ajung praf. Amestecati untul cu praful de piscoturi. Puneti hartie pentru copt in forma rotunda cu diametrul de 25 cm. si turnati amestecul de piscoturi si unt. Presati compozitia bine cu o lingura. Puneti pe marginea formei jumatatile de piscoturi cu partea netaiata in sus. Puneti forma la frigider pentru circa 1/2 ora. Intre timp pregatiti crema.
2. CREMA
Puneti la inmuiat gelatina in apa rece. Amestecati branza de vaci (sau Philadelphia) cu zaharul tos, espresso si zaharul vanilat. Dizolvati gelatina deasupra unui vas cu apa calda (bain Marie) sau in cuptorul cu microunde pentru 30 sec. Incorporati-o apoi in amestecul de branza. Bateti frisca cu ajutorul unui mixer, daca ati cumparat smantana de frisca, si adaugati-o la crema de branza, amestecand continuu de jos in sus pentru a se incorpora uniform. Puneti amestecul la frigider pana se "leaga" putin ( ca un iaurt mai gros). Scoateti samburii din visine si lasati-le sa se scurga bine sau stergeti-le cu un prosop de bucatarie din hartie. Opriti 12 visine iar restul adaugati-le in crema de branza.
3. FINISARE
Turnati crema obtinuta peste blat avand grija sa nu deplasati piscoturile de pe margine. Puneti tortul la rece pentru circa 3 ore.
4. ORNARE
Scoateti cu grija tortul din forma si legati-l pe circumferinta cu o panglica decorativa. Ornati tortul cu biscuitii imbracati in ciocolata si visinele. Pudrati tortul cu cacao.
Nu uitati: decorararea acestui desert racoros este lasata la indemana imaginatiei fiecaruia!!!
Toate cele bune si sa ne revedem cu bine!
Maria
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu