Ingrediente:
• 1 piept si jumatate de pui taiat cubulete,
• 1 lingura de pasta de curry verde,
• 2 linguri de sos de soia,
• 1 lingurita de zahar brun,
• 1 lingura de alune,
• 2 linguri de ulei de floarea soarelui,
• 1 ardei gras rosu taiat bastonase,
• 4-5 morcovi noi (carote) taiati bastonase,
• patrunjel,
• 1 pahar orez negru + 1 pahar de orez alb.
Intr-o cratita puneti la fiert cele doua tipuri de orez (atat cat timp este trecut pe pachet) amestecate cu 4 pahare de apa (asta daca timpul de fierbere este acelasi la cele 2 tipuri de orez,daca nu, fierbeti separat si le amestecati in final).
In wok sau intr-o tigaie mai marisoara se prajeste carnea de pui in cele doua linguri de ulei bine incinse.Cand carnea este bine rumenita se scoate pe o farfurie. In uleiul ramas se adauga morcovii si ardeiul, se prajesc circa 5 min, se adauga pieptul de pui prajit, cele doua linguri de sos de soia si lingura de pasta de curry verde. Se fierbe totul inca 5 min pentru a se amesteca aromele. La final adaugati alunele.
Pe farfurie formati o coronita de orez iar in mijloc puneti puiul. Presarati deasupra frunze rupte de patrunjel.
• 1 piept si jumatate de pui taiat cubulete,
• 1 lingura de pasta de curry verde,
• 2 linguri de sos de soia,
• 1 lingurita de zahar brun,
• 1 lingura de alune,
• 2 linguri de ulei de floarea soarelui,
• 1 ardei gras rosu taiat bastonase,
• 4-5 morcovi noi (carote) taiati bastonase,
• patrunjel,
• 1 pahar orez negru + 1 pahar de orez alb.
Intr-o cratita puneti la fiert cele doua tipuri de orez (atat cat timp este trecut pe pachet) amestecate cu 4 pahare de apa (asta daca timpul de fierbere este acelasi la cele 2 tipuri de orez,daca nu, fierbeti separat si le amestecati in final).
In wok sau intr-o tigaie mai marisoara se prajeste carnea de pui in cele doua linguri de ulei bine incinse.Cand carnea este bine rumenita se scoate pe o farfurie. In uleiul ramas se adauga morcovii si ardeiul, se prajesc circa 5 min, se adauga pieptul de pui prajit, cele doua linguri de sos de soia si lingura de pasta de curry verde. Se fierbe totul inca 5 min pentru a se amesteca aromele. La final adaugati alunele.
Pe farfurie formati o coronita de orez iar in mijloc puneti puiul. Presarati deasupra frunze rupte de patrunjel.
NOTA:
- daca va place mancarea picanta puneti 2 linguri de pasta de curry verde,
- daca nu aveti orez negru mancarea este la fel de buna si numai cu orez alb,
- reteta este pentru 3 portii.
Toate cele bune si sa ne revedem cu bine!!!
Maria
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu