- 4 vinete marime medie (eu am folosit vinete coapte si congelate din toamna),
- 1 catel de usturoi (eu am pus 2 si mi sa parut prea mult),
- 1/2 ceapa,
- 1 legatura mica de patrunjel,
- 1 ceasca de cafea cu nuci,
- 1 ardei rosu copt (eu am folosit arded capia de la borcan ),
- 4-5 linguri ulei,
- sucul de la 1/2 lamaie,
- sare
Coaceti vinetele,curatati-le si puneti-le la scurs (daca folositi proaspete).
Eu am decongelat vinetele si le-am scurs bine de lichid.
Am prajit putin nuca, am curatat usturoiul si ceapa, am tocat patrunjelul.
In vasul robotului de bucatarie am pus pe rand usturoi si ceapa,am pornit robotul pana s-au tocat am adaugat patrunjelul ,am amestecat,am adaugat vinetele si uleiul ,am amestecat pana s-au tocat bine.Am scos vinetele intr-un castron. Am pus ardeiul in robot si am dat drumul robotului cat sa-l toace si apoi l-am amestecat cu vinetele.
In vasul robotului de bucatarie am pus pe rand usturoi si ceapa,am pornit robotul pana s-au tocat am adaugat patrunjelul ,am amestecat,am adaugat vinetele si uleiul ,am amestecat pana s-au tocat bine.Am scos vinetele intr-un castron. Am pus ardeiul in robot si am dat drumul robotului cat sa-l toace si apoi l-am amestecat cu vinetele.
Acum este gata de servit pe paine proaspata sau prajita.
Toate cele bune si sa ne revedem cu bine !!!
Maria
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu