• 5 pere Williams,
• 50 g branza Gorgonzola,
• 10 felii bacon,
• 500 ml vin alb,
• 500 ml apa,
• 2 foi de dafin,
• 5-6 boabe de piper negru
Intr-o oala puneti la fiert vinul cu apa, foile de dafin si boabele de piper.
Intre timp curatati perele de coaja lasand codita prinsa de pere.
Puneti la fiert perele in vin. Fierbeti timp de 15-20 minute (eu nu le-am fiert prea mult de frica sa nu sa inmoaie). Scoateti perele pe o farfurie si lasati-le sa se raceasca.
Cu ajutorul unui cutit taiati partea de sus a perei apoi scoateti partea din mijloc cu seminte.
Umpleti perele cu Gorgonzola.
Puneti la loc virful perelor si infasurati-le cu cate 2 felii de bacon in asa fel incat sa acoperiti si partea de jos a perelor.
Aranjati-le intr- o tava (sau vas termorezistent) uns cu unt si coaceti in cuptorul incalzit timp de 20 minute sau pana baconul este rumenit.
Serviti perele caldute.
Serviti perele caldute.
Toate cele bune si sa ne revedem cu bine !!!
Maria
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu