joi, 9 decembrie 2010

PUI UMPLUT CU NUCI,STAFIDE SI BACON




  • Ingrediente:
    1 pui intreg (1,400 - 1,500 kg),
    100 g bacon,
    3 linguri miez de nuca,
    2 linguri stafide,
    3 cepe,
    4 felii de paine neagra,
    2 linguri patrunjel tocat,
    1 ou,
    100 ml smantana pentru gatit(sau lapte)
    sare, piper,
    unt (sau untura facuta in casa) pentru uns puiul,
    2 cesti apa,
    2 linguri sos soia






    • Incepe prin a spala bine puiul apoi lasa-l pe o farfurie la scurs apa din el.
      Taie baconul cubulete apoi intr-o tigaie pusa pe aragaz la incalzit pune o lingura de ulei si adauga baconul la prajit.




      Toaca cele 3 cepe si adauga-le peste bacon. Cand ceapa s-a inmuiat si are culoare aramie, opreste focul.



      Taie cubulete painea si pune-o intr-un bol.Peste paine adauga nucile tocate cu cutitul, stafidele, patrunjelul si amestecul de ceapa si bacon.






      Intr-o farfurie amesteca oul cu smantana (sau lapte), sare si piper.




      Toarna amestecul de ou si smantana in bolul cu paine, nuci, stafide, patrunjel, ceapa, bacon.




      Cu ajutorul unei linguri umplem bine puiul.





      Pentru a inchide puiul putem sa-l coasem sau mai simplu prindem cu scobitori si un fir de ata dupa metoda folosita la STIUCA UMPLUTA.



      Pentru a sta aproape de corpul puiului, aripile, le prindem ca in fotografie.



      Punem puiul umplut intr-o tava si-l ungem bine cu unt sau untura apoi pudram cu piper.

      In tava turnam 2 cesti cu apa si 2 linguri cu sos soia.



      Punem tava la cuptor pentru 1 ora si jumatate la foc potrivit.
      Ungem puiul din cand in cand cu sosul din tava pentru culoare si aroma placute.

      Servim puiul taiat in 4 impreuna cu sosul care ramane in tava.
      Daca sosul este prea subtire se ingroasa cu o lingura (sau lingurita-depinde cat de subtire este sosul) de amidon .



      Toate cele bune si sa ne revedem cu bine !!!
      Maria

      Niciun comentariu:

      Trimiteți un comentariu