vineri, 12 noiembrie 2010

SALATA DE CONOPIDA SI FASOLE ALBA




Ingrediente
• 1 capatana (marime medie) conopida taiata bucati mici,
• 300 g fasole alba,
• 2 foi de dafin,
• 1 crenguta de cimbru,
• 2 cepe,
• 1 lingura chives sau ceapa verde,
• 2 linguri patrunjel tocat,
• 50 ml ulei,
• 1 lingurita de rozmarin tocat,
• 2 linguri suc de lamaie,
• 1 lingura otet de vin rosu,
• 1 lingura de coaja de lamaie rasa,
• Sare, piper

Puneti la fiert fasolea cu foi de dafin si o crenguta de cimbru.
Intr-un vas mic amestecati uleiul cu rozmarin si puneti pe foc pana uleiul prinde aroma de rozmarin. Lasati sa se raceasca.





Amestecati intr-un bol sucul de lamaie,otetul,coaja de lamaie,sare si piper.




Intr-un castron mai mare amestecati conopida,fasolea,ceapa tocata,chives,patrunjelul tocat si uleiul aromat .




Adaugati mixul de lamaie si otet.

Pentru ca se apropie Postul Craciunului poate fi o idée buna pentru cei/cele care tin post.
Toate cele bune si sa ne revedem cu bine !!!
Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu